Minden az első lépéssel kezdődik…

/, Elhatározás, Filozófia, Kezdeményezés, Sebesség/Minden az első lépéssel kezdődik…

A Seibukan Jujutsu az Önvédelmen túl kiemelten foglalkozik a személyiségfejlesztéssel is. Ehhez 21 alapelvet használ fel a kiegyensúlyozott élet megteremtésére. Ez a 21 alapelv 7 elemhez kapcsolódik, melyek kapcsolódnak 1 – 1 hónaphoz és a fekete öves szintekhez is. A tanulók végigjárva és egyre mélyebben elsajátítva az alapelveket haladnak önmaguk megismerése felé. Mindegyik elemhez 3 filozófiai alapelv és az adott elemet szimbolizáló állat tartozik. Ezek a mankók segítenek minket az Önvédelem és a Személyiségfejlesztés útján.

Az első elemünk a Tűz, amit Tigris szimbolizál és a Kezdeményezés, Sebesség, Elhatározás alapelvei teszik teljessé. Hónapjai a január és az augusztus.

A Kezdeményezés nem jelent mást, mint megtenni az első lépést. Az első lépés nélkül nem jutunk sehova sem a harcművészetekben, sem az élet más területén. A Kezdeményezés egyszerű dolognak tűnik, mégis sokszor elmarad. Ahhoz, hogy megtegyük az első lépést le kell küzdenünk a félelmeinket, ki kell lépnünk a komfortzónánkból és meg kell törnünk a halogatás utáni vágyunkat. A Kezdeményezés az egyik legfontosabb eszközünk a sikerek felé, ha halogatjuk a döntést, lemaradhatunk a kínálkozó lehetőségekről.

A következő alapelvünk a Sebesség. A félreértések elkerülése érdekében fontos tisztázni, hogy ez nem a gyorsaságról szól. Ha azt a célt hajszoljuk, hogy gyorsak legyünk, könnyen a kapkodás csapdájába essünk. A Sebesség sokkal inkább jelenti önmagunk sebességének megtalálását. Azt a fajta ideális állapotot, amikor kapkodás nélkül a saját tempónkban folyamatosan haladunk a céljaink felé. A Seibukan Jujutsuban a célunk, hogy ezt a fajta sebességet folyamatos gyakorlással fejlesszük az élet minden területén.

A Tűz elem utolsó alapelve az Elhatározás. A Kezdeményezést tekintjük az első lépésnek, az Elhatározás az ezt követő lépéseket jelenti. A Kezdeményezéshez bátorság szükséges, az Elhatározáshoz fegyelem és koncentráció. Amikor mások megpróbálnak elterelni a céljaink felé vezető úton, akkor is megőrizzük a koncentrációnkat. A környezetünkben mindig lesznek olyan emberek, akik negatívan fognak hozzáállni álmainkhoz. A Seibukan Jujutsu-t gyakorolva azonban megértjük, hogy a saját életünket kell élnünk és nem a mások által kijelölt utat bejárnunk.

Ha szívből elsajátítod a Kezdeményezés, Sebesség és Elhatározás alapelveit, fontos lépéseket teszel meg a siker felé vezető úton.

Minden az első lépéssel kezdődik…

December 30th, 2017|0 Comments

A Seibukan Jujutsu az Önvédelmen túl kiemelten foglalkozik a személyiségfejlesztéssel is. Ehhez 21 alapelvet használ fel a kiegyensúlyozott élet megteremtésére. Ez a 21 alapelv 7 elemhez kapcsolódik, melyek kapcsolódnak 1 – [...]

Valósíts meg 21 célt 2018-ban

December 10th, 2017|0 Comments

Közeledve az év vége felé hajlamosak vagyunk újévi fogadalmakat tenni, nagy lendülettel bele is fogunk ígéreteink betartásába. De néhány hét elteltével általában elfogy a lendületünk és visszatérünk régi jól berögözött szokásainkhoz [...]

By | 2017-12-30T19:21:41+00:00 December 30th, 2017|Categories: Alapelvek, Elhatározás, Filozófia, Kezdeményezés, Sebesség|